20.05.2019
W maju 2019 roku zakończyliśmy budowę Domu dla osób z niepełnosprawnością intelektualną. Otrzymaliśmy zgodę na użytkowanie I i II piętra od Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego. Serdecznie dziękujemy wszystkim darczyńcom, bez wsparcia których nie udało by nam się osiągnąć naszego celu. Szczególnie dziękujemy Pani Premier Beacie Szydło oraz Panu Premierowi Mateuszowi Morawieckiemu, którzy w ostatnich latach wsparli nas dotacjami pozwalającymi na dokończenie budowy.

17.04.2019
Jesteśmy w trakcie przygotowywania sztuki teatralnej „Bazyliszek” w ramach zajęć Terapeutycznego ośrodka Malwa 🐉
Bazyliszek

15.04.2019
Od bieżącego roku prowadzimy „Terapeutyczny Ośrodek Wsparcia Malwa” przy nieocenionym wsparciu m. st. Warszawa!
W ramach projektu prowadzimy zajęcia artystyczne (plastyczne, teatralne, muzyczne) oraz zajęcia z prowadzenia gospodarstwa domowego. W ramach Terapeutycznego Ośrodka Wsparcia uczestnicy znajdują się pod opieką psychologa.

Ośrodek wsparcia

2018
W dniu 24 kwietnia 2018 r. Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego w Warszawie wydał decyzję  pozwalającą na użytkowanie piwnicy i parteru budynku Fundacji Malwa. Odbiór budowlany poprzedzony był wcześniejszym odbiorem p-pożarowym i odbiorem sanitarnym piwnicy użytkowej i parteru budynku.

Tak więc Fundacja Malwa może już prowadzić działalność w tej części budynku. Czeka nas jeszcze realizacja prac wykończeniowych na I i II piętrze.

2017
W 2016 roku dzięki dofinansowaniu z Kancelarii Prezesa Rady Ministrów udało się wykończyć parter i suterenę użytkową-piwnicę, położyć gres, glazurę, terakotę, wstawić drzwi, zrobić wentylację oraz w pełni wyposażyć kuchnię. W chwili obecnej przeprowadzamy odbiory tej części budynku (parter, piwnica).

Przewidujemy zakończenie odbiorów parteru i piwnicy na wiosnę 2018 r.

Sprawozdanie z działalności w roku 2017.