17.04.2019
Jesteśmy w trakcie przygotowywania sztuki teatralnej „Bazyliszek” w ramach zajęć Terapeutycznego ośrodka Malwa 🐉
Bazyliszek

15.04.2019
Od bieżącego roku prowadzimy „Terapeutyczny Ośrodek Wsparcia Malwa” przy nieocenionym wsparciu m. st. Warszawa!
W ramach projektu prowadzimy zajęcia artystyczne (plastyczne, teatralne, muzyczne) oraz zajęcia z prowadzenia gospodarstwa domowego. W ramach Terapeutycznego Ośrodka Wsparcia uczestnicy znajdują się pod opieką psychologa.

Ośrodek wsparcia

2018
W dniu 24 kwietnia 2018 r. Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego w Warszawie wydał decyzję  pozwalającą na użytkowanie piwnicy i parteru budynku Fundacji Malwa. Odbiór budowlany poprzedzony był wcześniejszym odbiorem p-pożarowym i odbiorem sanitarnym piwnicy użytkowej i parteru budynku.

Tak więc Fundacja Malwa może już prowadzić działalność w tej części budynku. Czeka nas jeszcze realizacja prac wykończeniowych na I i II piętrze.

2017
W 2016 roku dzięki dofinansowaniu z Kancelarii Prezesa Rady Ministrów udało się wykończyć parter i suterenę użytkową-piwnicę, położyć gres, glazurę, terakotę, wstawić drzwi, zrobić wentylację oraz w pełni wyposażyć kuchnię. W chwili obecnej przeprowadzamy odbiory tej części budynku (parter, piwnica).

Przewidujemy zakończenie odbiorów parteru i piwnicy na wiosnę 2018 r.

Sprawozdanie z działalności w roku 2017.